Skip to main content

Välkomna till Ugn18.

Välkomna till en restaurang där det tillagas mat med stor omsorg för att alla gäster skall bli nöjda. Vår köksmästare Iain med personal älskar bra råvaror. Det är grunden i god mat, förutom kunskapen och erfarenheten genom år av hårt arbete.

Ugn18 är en restaurang som du hittar mitt i hjärtat av Trollhättans industrihistoria. På denna plats grundades Ferrolegeringar för närmare 100 år sedan. Idag finns egentligen inte så många spår av verksamheten, förutom de stora betongcisternerna och huvudkontoret.

I denna byggnad som idag kallas för Älvstaden finner ni Ugn18. Namnet kommer sig av den ugn som för tiden då den byggdes, var Europas största smältdegel för tillverkning av legeringar.

Förfrågningar om Catering kan göras till info@ugn18.se eller på telefonnumret nedan.

Trollhättan | Älvstaden | Stallbackavägen 26 | 0520 – 120 60

Genomskinlig illustration av halv limpa bröd med 4 skivor uppskurna och en brödkniv på en skärbräda

Lunchmeny Vecka 39

By Lunchmeny

Veckans Pasta 130kr

Pasta Italiano
Pepparsalami, napolisalami och lufttorkad skinka i en fräsch italiensk tomatsås toppad med
parmesan och ruccola

Caesar Sallad 130kr
– Kyckling & bacon
– Räkor

Poké Bowl 130kr
Välj mellan:
Sashimilax, sashimitofisk, kyckling eller räkor
Ni får det serverat med:
Avokado, sojabönor, gurka, inlagd ingefära, chili, picklad rödlök, rostade svarta och vita sesamfrön och sushiris med olika dressing.
Innehållet kan komma att variera beroende på vad vi har för råvaror. Fråga oss gärna.

Veckans vegetariska 120kr

Ljummen chevrésallad med honung och
solrosfrön serveras med olika rotfrukter
och färgglada betor

…………………

Måndag

Fläskgryta med grön curry
serveras med jasminris

Pankopanerad kummelfilé
serveras med pommes frites och dansk remouladsås

Tisdag

Baconlindad kycklingfilé
serveras med potatismos och majs- och chilisås

Smörstekt laxfilé med gurka- och rädissallad
serveras med potatismos och hummersås

Onsdag

Portergryta av svenskt kött
serveras med palsternacksmör

Ugnsbakad sejfilé med brieost och timjan
serveras med delikatesspotatis och citronsås

Torsdag

Soppbuffé & Pannkakor, sylt & grädde
med andra goda tillbehör som salami och brieost

Dagens soppa: Potatis och purjolökssoppa med pocherat ägg,
Ärtsoppa och Kött- och grönsakssoppa

Fredag

Kotlettschnitzel med stekt potatis
serveras med chilibearnaisesås

UGN18’s fiskgratäng
gratinerad med potatismos toppad med parmesanost

Öppettider

Vardagar 07.30-15.00
lunch serveras
10.45-14.00
Dagens lunch
99 kr
10-häfte
890 kr

Dricka

Vatten och Saft
Dagens lunch serveras alltid med sallad, bröd och smör.